Vaša privatnost nam je važna. Želimo da se kod nas osećate sigurno te postupamo u skladu s tim i zakonskim propisima o zaštiti ličnih podataka, posebno novoj evropskoj Oštoj uredbi o zaštiti podataka koja se primenjuje od 25. maja 2018. U nastavku Vas informišemo o tome u koje svrhe prikupljamo i koristimo Vaše osobne podatke i kako te postupke možete nadzirati i ostvarivati svoja prava. Naši informatički sistemi su tehničkim i organizacijskim merama zaštićeni od neovlaštenog pristupa, izmene ili širenja Vaših podataka, kao i od gubljenja ili brisanja.

Naziv i kontakt podaci voditelja obrade

Za obradu osobnih podataka kupaca Calivita Interantional odgovornost snosi:

FITCO d.o.o.

Ive Ćipike 18

21000 Novi Sad

Telefon: 021/403-247

e-mail: office@calivita.rs

Kao kupac ili korisnik naših usluga imate pravo dobiti informacije o postupanju s Vašim ličnim podacima i uputiti zahteve za ostvarenje Vaših prava.

Za osnovne informacije ili brze ispravke možete kontaktirati našu Službu za korisnike telefonom ili e-poštom. Za sva druga pitanja ili zahteve u svezi s Vašim ličnim podacima, molimo kontaktirajte naše koordinatore zaštite podataka na adresi: 
office@calivita.rs

Svrhe i pravna osnova obrade podataka

Vaše lične podatke koristimo isključivo u svrhu ispunjenja Vaših zahteva, sklapanja i izvršenja ugovora i isključivo za vlastiti marketing kao i ostvarenje drugih legitimnih interesa za poboljšanje našeg poslovanja, kao i radi poštovanja naših pravnih obveza. Podatke upotrebljavamo samo za utvrđene, jasne, legitimne i očekivane svrhe s toga ih ne prosleđujemo i ne koristimo u nepredviđene ili neočekivane svrhe..

Obrada se izvodi u skladu s Opštom uredbom o zaštiti podataka i srpskim zakonima i propisima.

Vaše lične podatke pohranjujemo u našoj centralnoj bazi kada postavite pitanje, zatražite ponudu ili sklopite ugovor  (kupovina, online porudžbina, online korisnički profil, ugovor o delu kada želite postati saradnik itd.) u našem webshopu ili Calivita prodavnici. Zavisno o vrsti zahteva ili ugovora, radi se o sledećim podacima:

• Ime i prezime

• Adresa

• JMBG

• Adresa e-pošte

• Broj telefona / faksa

• Roba / usluga

• Bankovni podaci (samo i isključivo kada vi nazovete direktno ovlaštenu osobu u FITCO d.o.o. ili ovlaštena osoba nazove vas (kod internet bankarstva, vi sami vršite uplatu))

Ove podatke obrađujemo u svrhu sklapanja ili izvršenja ugovora s Vama, dostave naručenih proizvoda i ispunjenja ostalih Vaših zahteva. Podaci se takođe obrađuju na osnovu naših legitimnih interesa za poboljšanje poslovanja, sve kako je objašnjeno dalje u tekstu. Podaci su dostupni samo onim zaposlenim kojima su neophodni za obavljanje posla (osobi koja je zaprimila porudžbinu i proizvode treba spakovati i odštampati Vaše dostavne podatke, kao i kuriru dostavne službe, kako bi Vam proizvodi bili dostavljeni, odnosno ukoliko ste naš registrovani član, osobi koja Vam dostavlja časopis 4 puta godišnje, i šalje Vam mail s trenutnim promocijama i ponudama na koje imate zakonsko pravo koje imaju samo i isključivo registrovani članovi).

Za sklapanje ugovora potrebni su minimalno Vaše ime, prezime i adresa, kako bismo Vas mogli identifikovati. Za izdavanje ponude u svrhu predporudžbine proizvoda, kao i za izdavanje računa firmama i nositeljima samostalne delatnosti, potreban nam je PIB. Kod kupovine u webshopu potrebni su dodatno adresa e-pošte za potvrdu porudžbine, adresa dostave za isporuku porudžbine, kao i broj mobilnog kako biste dobili SMS potvrde o porudžbini i iznosa porudžbine, odnosno o terminu isporuke, i kako bi vas kurir mogao kontaktirati, odnosno Vi kurira, ukoliko trenutno niste na adresi naznačenoj za dostavu.)

Svi navedeni podaci prikupljaju se kao neophodni i bez njih nije moguće sklapanje i ispunjenje ugovora i izvršenje Vaših zahteva.

Centralna baza kupaca dostupna je po potrebi zaposlenicima u trgovini FITCO d.o.o. i korisničkoj podršci, odnosno administratoru ove stranice, kako bismo Vam pružili gore navedene usluge i podršku. Zavisno o ugovorima i uslugama i drugi prikupljeni podaci (npr. dodatni kontakt podaci, Vaša pitanja, reklamacije i sl.) mogu biti dostupni zaposlenicima u trgovini FITCO d.o.o. i korisničkoj podršci.

Vođenje baze podataka Calivita International kupaca zasniva se na ostvarenju legitimnih interesa Calivita International za poboljšanje efikasnosti poslovanja i kvalitete usluge, a uz to nam olakšava usklađivanje s propisima o zaštiti ličnih podataka vezano za tačnost i prenosivost ličnih podataka. Pritom smo uzeli u obzir i Vaše interese, jer kroz razmenu i dostupnost podataka u našoj trgovini i webshopu, omogućili smo Vam:

• Reklamaciju i povrat u trgovini FITCO d.o.o. u sklopu uslova prodaje

• Zamenu robe u sklopu garancije u našoj prodavnici (ukoliko je to krivica FITCO d.o.o.)

• Razne načine plaćanja u našoj prodavnici FITCO d.o.o.

• Korisnička podrška FITCO d.o.o. stoji Vam na raspolaganju za sva pitanja i reklamacije, kao i za informacije i savete u sklopu radnog vremena prodavnice.

cali-vitamini.rs webshop je Calivita partner, i kao takav ne radi prodaju naručenih proizvoda za sebe, već to radi isključivo za FITCO d.o.o., koji proizvode pakira i distribuira, vrši naplatu i izdaje račun.

Plaćanje kreditnim i debitnim karticama u našem webshopu (stranica na kojoj se upravo nalazite dok čitate ovaj tekst) nije moguće (svu naplatu vrši samo i isključivo FITCO d.o.o. čiji smo partner), dok se svako plaćanje u prodavnici FITCO d.o.o. odvija isključivo u sistemima pod tehničkom i pravnom odgovornošću i sigurnosnom zaštitom podataka.

Kako bi ostvarili svoja potraživanja prema bankama (izdavateljima kartica), nakon uspešno izvedene transakcije, od platne platforme sukladno ugovorima, FITCO d.o.o. prodavnica može dobiti sledeće podatke: ime i prezime vlasnika kartice, vrstu kreditne kartice (Maestro, Visa, itd.), oznaku izdavatelja kartice (banke) preko koje se izvršila transakcija, broj rata za autoriziranu transakciju, maskirani broj kartice s kojom je izvršeno plaćanje, oznaku pripada li kartica izdavatelju kartice preko kojeg se obavljala autorizacija i broj autorizacije.

Dostava proizvoda naručenih u webshopu

Lične podatke kontakt osobe za isporuku, tj. ime i prezime, adresu isporuke i broj telefona, koje smo dobili od Vas potvrdom porudžbine, prosleđujemo našem partneru za logistiku kako bismo pripremili proizvode iz Vaše porudžbine i dostavili ih na adresu prema Vašem zahtevu. Poslovni partneri ovlašteni su te podatke koristiti i kontaktirati Vas isključivo u svrhu isporuke pojedinačnih pošiljki. Poslovni partner za logistiku i dostavu je Post Express Srbija.

Kolačići i web analitika

Na našem web mestu upotrebljavamo kolačiće kako bismo omogućili pojedine tehničke detalje i tako Vam osigurali pozitivno korisničko iskustvo. Koristimo se i kolačićima koji nam omogućuju web analitiku, tj. analizu upotrebe naših stranica, koju izvodimo za poboljšanje kvalitete i sadržaja ponuđenih usluga. Ne koristimo se kolačićima niti sličnim tehnologijama za praćenje Vaših interesa i slanje marketinških materijala. Detaljne informacije o uporabi kolačića na našem web mjestu možete pronaći na sledećoj kartici  "Kolačići - Cookies", koja je sastavni deo ovih Uslova korišćenja.

Za obradu ovih podataka u analitičke svrhe koristimo uslugu Google Analytics u oblaku. U ugovoru s nama, Google ne koristi ove podatke ni u koje druge svrhe i deluje kao izvršitelj obrade isključivo po našem nalogu. U skladu sa svom članstvu u tzv. Štitu privatnosti (“Privacy Shield”) programu saradnje između Evropske unije (EU) i Ujedinjenih Američkih Država (SAD-a), Google preduzima sve potrebne mere za zaštitu podataka. Davatelj usluge je:

Google LLC, 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, California 94043, USA

Više informacija o “Privacy Shield” programu možete pronaći na stranicama Agencije za zaštitu podataka: https://www.poverenik.rs/sr/

NAPOMENA: Ovo se odnosi samo na osobe koje pristupe stranici putem nekog oglasa na koji naiđu online. Ne odnosi se na posetitelje koji na stranicu dolaze direktno na način da upišu adresu u status bar web preglednika, ili na stranicu dođu nakon pretrage redovnim putem, ili imaju u svom web pregledniku spremljen link na ovu stranicu.

Registracija i otvaranje profila na cali-vitamini.rs web mestu

Za registraciju su potrebni sledeći lični podaci: ime i prezime, adresa e-pošte i lozinka. Vlasnik profila može, ako želi, uneti često korištene adrese za dostavu. Ovi podaci (osim lozinke) i istoriju porudžbina u Vašem profilu, dostupni su administratoru webshopa i Fitco d.o.o. prodavnici. Podatke koristimo isključivo u svrhu obrade porudžbina koje napravite s Vašim profilom.

Vaš cali-vitamini.rs profil dostupan je putem interneta samo nakon prijave s tačnim prijavnim podacima, s toga Vam preporučujemo da u skladu s dobrom praksom čuvate te podatke i koristite sigurne (složene) lozinke.

Direktni marketing

Direktni marketing je oblik informisanja i oglašavanja kojim se obraćamo direktno našem kupcu raznim kanalima, npr. poštom ili e-poštom, kao i potencijalnom kupcu koji je prethodno iskazao interes za naše proizvode ili usluge. cali-vitamini.rs web domena Vam neće slati nikakve reklamne materijale, kao ni bilo kakve oglase niti će Vam slati ikakav bezrazložan e-mail. Koristimo se isključivo kontakt podacima koje smo prikupili od naših kupaca u sklopu ranije saradnje ili koje ste nam kao registrovani članovi sami dali kako biste dobijali naše promotivne materijale.

Zavisno o tome o kojem kanalu direktnog marketinga se radi, obradu Vaših podataka osnivamo ili na Vašem pristanku na našem legitimnom poslovnom interesu, sve kako je objašnjeno dalje u tekstu.

 U sklopu direktnog marketinga, informacije Vam šaljemo u sledeće svrhe i sledećim kanalima:

• Svim našim registrovanim članovima i korisnicima  šaljemo informacije poštom ili e-poštom u obliku newslettera ili pisanog časopisa koji izlazi 4 puta godišnje. Slanje Calivita International newsletterazasnovana je na našem legitimnom interesu obaveštavanja članova i korisnika  o novostima vezanim za naše ponude i proizvode.

• Redovan časopis i newsletter dobivate uz Vaš pristanak, jer ste  na listi primatelja kao naš registrirani član ili  kupac,  i tako dobijate informacije o proizvodima koji trenutno nisu u ponudi, sezonskim cenama, budućim akcijama i sl., kako biste putem newslettera na jednostavan način i blagovremeno dobili te informacije. U bilo kojem trenutku možete povući pristanak za obradu Vaših ličnih podataka u ovu svrhu, odnosno, otkazati Calivita časopis na načine opisane u nastavku.

Osim u svrhe direktnog marketinga, svim našim registriranim članovima i korisnicima po potrebi šaljemo obaveštenja e-poštom u obliku newslettera o važnim promenama u našem poslovanju (npr. izmenama u cenama ili uslovima poslovanja). Slanje važnih informacija pomaže ispunjavanju naših zakonskih i/ili ugovornih obveza prema našim kupcima i korisnicima s toga se obrada njihovih ličnih podataka (ime, prezime, adresa e-pošte kupaca i korisnika) zasniva na našem legitimnom interesu da ih na odgovarajući način obavestimo o važnim promenama u našem poslovanju koje ih se mogu ticati.

U svakom trenutku možete priložiti prigovor na obradu Vaših podataka za pojedini ili sve kanale našeg direktnog marketinga, kao i za slanje važnih informacija.

Prigovor se može istaknuti na način opisan niže u <Pravo na prigovor> i <Kontakti: kako možete ostvarivati svoja prava>ili prema uputstvima koje ćete dobiti uz marketinške materijale.

Dodatno, prigovor na dobijanje određene vrste newslettera možete u svakom trenutku uputiti klikom na link za odjavu u bilo kojem newsletteru kao i vrste kojeg ste dobili od nas, kako bismo Vam omogućili izabrati koju vrstu informacija želite i dalje dobijati.

Primatelji ličnih podataka

U zakonski dozvoljenim okvirima i zavisno o vrsti obrade, Vaše podatke dostavljamo sledećim partnerima:

• Dostavnoj službi, poštanskoj službi (podaci na paketu)

• Administratoru stranice u okviru podrške i održavanja softvera (vezano za ispravak podataka, brisanje podataka, dodavanje odnosno uklanjanje računa, ažuriranja Vaših podataka i sl.) – u ovom slučaju Calivita partner i ujedno vlasnik domene i stranice, odnosno Vaš distributor proizvoda

• Pružatelju usluge naplate (banka ovisno o odabranom modelu plaćanja u skladu sa zakonom)

• Calivita International BV i Fitco d.o.o.

Razdoblje u kojem će lični podaci biti spremljeni (Zakonski okvir) – stavke koje se ne odnose na Vas NE ČUVAMO.

Vaše podatke čuvamo dok postoji svrha za čuvanje i obradu:

• Ugovorna dokumentacija (knjigovodstvene isprave): 11 godina (propisi o računovodstvu) – za članove koji ostvaruju honorar zbog distribucije proizvoda

• Rezervacije i informativne ponude: 6 meseci (za slučaj naknadnih pitanja)

• Lični podaci registriranih članova: do prestanka članstva

• Lični podaci korisničkog profila: do gašenja / zatvaranja profila

• Pitanja u sklopu korisničke podrške: 3 godine (za slučaj ponovljenih pitanja i reklamacija )

Izuzev slučajeva za koje je to drugačije naznačeno, razdoblje čuvanja počinje krajem kalendarske godine u kojoj je dana ponuda ili je kupoprodajni ugovor ispunjen.

Ako za neku vrstu podataka, koji su potrebni za izvršenje kupoprodajnog ugovora, postoji porezna obveza, razdoblje čuvanja se proširuje na 10 godina u skladu sa poreznim propisima i u tom razdoblju je obrada tih podataka ograničena.

Ukoliko se isti podaci upotrebljavaju za više različitih svrha, čuvamo ih do isteka kasnijeg roka čuvanja; međutim, prestajemo ih upotrebljavati za druge svrhe za koje je (kraći) rok čuvanja istekao. Nakon isteka razdoblja čuvanja podataka, Vaši podaci koji više nisu potrebni se ili nepovratno anonimiziraju (a anonimizirani podaci se mogu zadržati) ili se brišu / uništavaju na siguran način

Vezano za prikupljanje i obradu Vaših ličnih podataka, osiguravamo Vam sledeća prava:

• Pravo na pristup

• Pravo na ispravak

• Pravo na brisanje („pravo na zaborav”)

• Pravo na ograničenje obrade

• Pravo na prenosivost podataka

• Prava na prigovor

Pravo na prigovor

Ako se obrada Vaših ličnih podataka zasniva na ostvarenju naših legitimnih interesa, imate pravo u svakom trenutku uložiti prigovor na takvu obradu osobnih podataka u meri u kojoj se obrada odnosi na Vaše podatke. Ako uložite takav prigovor

• vezano za direktni marketing – Fitco d.o.o. neće dalje obrađivati Vaše lične podatke u svrhu direktnog marketinga;

• vezano za druge slučajeve legitimnog interesa – neće dalje obrađivati Vaše lične podatke u svrhu na koju se prigovor odnosi, osim u slučaju da dokaže da postoje uverljivi legitimni razlozi za obradu koji nadilaze Vaše interese, prava i slobode ili ako je to potrebno radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahteva Fitco d.o.o.

Vaša pitanja i zahteve obraditi ćemo bez nepotrebnog odgađanja i u skladu sa zakonskim obvezama i stoga ćemo Vas obavestiti o merama koje smo preduzeli.

Izjava o kolačićima na susednoj kartici je sastavni dio ove Izjave o zaštiti podataka i možete joj pristupiti putem poveznice "Kolačići - Cookies" koja se otvori na dnu stranice našeg web mjesta  kad mu prvi put pristupate ili pristupate ponovo, ali nakon što ste obrisali kolačiće.

Ova izjava o zaštiti podataka može se povremeno menjati kako bismo je uskladili sa stvarnim stanjem i zakonskim propisima. U slučaju značajnijih izmena, preduzećemo odgovarajuće mere da Vas pravovremeno i na primeren način obavestimo o svim takvim dopunama i izmenama.

  Uslovi - Sve